Akvaryum Suyu Isısı

14-09-2021 15:36
Akvaryum Suyu Isısı
Balık türlerine göre farklılık gösteren akvaryum suyu ısısı genel olarak 26 derecede olması idealdir ancak yavru alımı ve farklı türlerde de ki balıklar da akvaryum ısısı farklılık gösterebilir. 
normal bir akvaryumda 26 derece olan su ısısında hemen hemen tüm türleri sıkıntı yaşanmadan besleyebilirsiniz
akvaryum su ısısının sabit olması balığınızın sağlığı açısından çok önemlidir. değişken akvaryum su ısıları balığınızın hastalık kapmasına neden olacaktır. örneğin beyaz benek hastalığı, bu hastalık su ısısının değişim yaşanmasıyla ortaya çıkabilmektedir akvaryum su ısısını kış günlerinde çeşitli markaların ısıtıcı türleriyle sabitleyebilirsiniz yaz aylarında ise yine bazı markaların fanlarıyla sabitleyebilirsiniz
akvaryumunuzun aldığı su miktarına göre ısıtıcı temin etmeniz faydalı olacaktır. örneğin 200 litrelik bir akvaryuma alacağınız 100 watt lık bir ısıtıcı suyunuzu ısıtacaktır ancak wattı düşük olduğundan devamlı termostat açacaktır buda daha fazla elektrik tüketimine neden olacaktır. burada en ideali 200 watt lık ısıtıcı almanız olacaktır. ayrıca ısıtıcınızı temin ederken sormanızı tavsiye ederiz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.